«Παρουσίαση του έργου RACCE του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο 4ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας»

 

Στις 15 και 16 Μαΐου 2013 διοργανώνεται στις Βρυξέλες από τη Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. το 4ο Διεθνές Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Καταστροφές: Προστατεύοντας και δρώντας από κοινού».

Το φόρουμ θα λάβει χώρα στο κτήριο «Καρλομάγνου» απέναντι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα περιλαμβάνει ανοικτές ομιλίες και συζητήσεις για τα προβλήματα, τις προοπτικές και το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας για τα επόμενα χρόνια, με σημαντικούς προσκεκλημένους της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα και έκθεση με τα επιτεύγματα στο τομέα της πολιτικής προστασίας των τελευταίων ετών.

Το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας RACCE που συντόνισε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και που αφορά στην «ενίσχυση της γνώσης και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά σε περίπτωση σεισμικής ή ηφαιστειακής καταστροφής», και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα των τελευταίων 4 ετών που επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στα πλαίσια της ανοικτής έκθεσης.

Ο συντονιστής του έργου Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς θα συμμετάσχει στο Φόρουμ παρουσιάζοντας την Κινητή Έκθεση και την Εκπαιδευτική Μουσειοσκευή, τα δυο σημαντικότερα παραδοτέα του έργου, όπως και το περιληπτικό βίντεο δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ όπως και άλλες σχετικές πληροφορίες μπορεί να βρεθούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.cpforum2013.eu

 


 (45)
 (52)
 (54)