Mελέτη

Η μελέτη Ανάλυσης Αναγκών είναι στην πραγματικότητα μια έρευνα, με την συνεργασία όλων των  εταίρων του προγράμματος, η οποία περιγράφει τους κινδύνους, την τρέχουσα κατάσταση, καλές και κακές πρακτικές και τις ανάγκες σε κάθε συμμετέχουσα χώρα σε σχέση με τα δύο καταστροφικά φαινόμενα, τους σεισμούς και τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Προέκυψε μέσα από την ανάλυση δεδομένων, ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις σε μορφή βίντεο, μέσα από τη βιβλιογραφία, τις υπάρχουσες γνώσεις και εμπειρίες.

Αυτή η μελέτη φαίνεται να είναι πολύ κρίσιμη και απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή των κατευθυντήριων γραμμών και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες (προϊόντα του προγράμματος). Για την παραγωγή και την καλή οργάνωση των προϊόντων και των αποτελεσμάτων του προγράμματος ήταν απαραίτητο να αναγνωριστούν οι  υπάρχουσες γνώσεις, οι τοπικές πολιτικές και καταστάσεις, καθώς και να προσδιορίστουν οι ανάγκες του κάθε εταίρου στα θέματα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης, συμπεριλαμβανωμένης και της αντιμετώπισης των συναισθημάτων των παιδιών.

 


Needs Analysis Compilation

 

 

 

 

 

Συνεντεύξεις Ειδικών

 

Ελλάδα

Κα Μάχη Κασπύρη: Διευθύντρια Πρώτου Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Ρέθυμνο, Κρήτη

 

Δρ Λέκκας Ευθ.: Καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ)

 

Ζωή Λειβαδίτου, Υπεύθυνη Ελληνικής Ομάδας διάσωσης, Παράρτημα Λέσβου

 

Ιταλία

Δρ. Cinzia Russo: Ψυχολόγος έκτακτων αναγκών με εμπειρία σε ανάλογες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σεισμού και με συμμετοχή σε έργα που σχετίζονται με το πώς αντιμετωπίζουμε τις συναισθηματικές πτυχές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Δρ. Romano Camassi: Ερευνητής σεισμολόγος του Istituto Nazionale Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, συμμετείχε ενεργά σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τους φυσικούς και σεισμικούς κινδύνους, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης για τεχνικούς και εθελοντές και τέλος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα EDURISK.

 

Δρ. Titti Postiglione: Αξιωματικός του ιταλικού Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Υπεύθυνη δραστηριοτήτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, και του Γραφείου Εθελοντών, το οποίο είναι μέσο των επιτροπών, υπεύθυνο για την προετοιμασία και την ενημέρωση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ηφαιστειακής κρίσης.

 

Κα Biccheri Loredana: Ειδικός στην Προσχολική Εκπαίδευση στην Ιταλία

 

Βουλγαρία

Δρ Alexander Dimitrov: MD, PhD – Μέλος της στρατιωτικής ιατρικής ιπτάμενης ομάδας  στην Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία από το 1992. Έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διάσωσης μετά από καταστρεπτικούς σεισμούς σε πολλές χώρες.

 

Κα Deyana Zarkova: Διευθύνων Σύμβουλος του Επίσημου Κέντρου Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων

 

Γαλλία

Δρ Olivier Bellier: Καθηγητής-Ερευνητής για τους Σεισμούς και την Σεισμικής Επικινδυνότητας, Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Paul Cézanne. Γεωλόγος, Τεκτονολόγος, Εμπειρογνώμονας Σεισμών και Σεισμικών Κινδύνων

 

Κα Claire Arnal: Εθνικός εμπειρογνώμονας Σεισμικής Επικινδυνότητας. Εργάζεται στο τμήμα μεγάλων κινδύνων για την πρόληψη της Γαλλικής κυβέρνησης. Είναι επίσης, περιφερειακός ηγέτης του "Σχεδίου seismes"

 

 

 

 

 (45)
 (52)
 (54)